Vanaf 8 november zijn tickets beschikbaar

Singelconcert

Symfonie nr 1 - The Lord of the Rings - van Johan de Meij bestaat dit jaar 30 jaar. De creatie van dit werk in 1988 wordt over het algemeen beschouwd als een mijlpaal in de hedendaagse blaasmuziek. Sindsdien is dit werk over de jaren heen uitgevoerd over de hele wereld. Misschien wel de grootste verdienste van de componist is het feit dat deze muziek op de dag van vandaag nog steeds springlevend is en hedendaags klinkt. Voor het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle alvast de aanleiding om deze verjaardag op een gepaste manier te vieren: de 5-delige symfonie wordt integraal uitgevoerd in de Blauwe zaal van deSingel in Antwerpen.

De rest van het programma is verrassend Spaans getint met als hoogtepunt de Belgische première van “Farnese bridge” Episode Concertante for Marimba, Bass Clarinet & Wind Band, een werk voor basklarinet, marimba en harmonieorkest. Voorts staat ook een harmonie bewerking van "Capriccio Espagnol" van Rimsky Korsakov op het programma.

Gastvrouw van dienst is niemand minder dan Klara presentatrice Cara Van der Auwera. Zij leidt u door dit gevarieerd programma.

Van harte welkom op vrijdag 4 mei 2018, 20u00 in de Blauwe Zaal van deSingel, Antwerpen.

Presentatie: Cara Van der Auwera
The Lord Of The Rings