Musical: Postcards

Na twee eigen producties, krijgt het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle de eer om in opdracht te werken voor niemand minder dan Dirk Brossé, de gerenommeerde Belgische componist gekend voor zijn musicals (Kuifje, Daens) en filmmuziek (Licht).

In samenwerking met Metropolis Music Publishers werkt het orkest in 2013 intensief aan het repeteren, perfectioneren en verfijnen van ‘Musical Postcards’.

10 meesterwerken nemen de luisteraar mee naar 10 verschillende bestemmingen. Elk muziekstuk weet deze oorden weer te geven met hun eigen specifieke klanken en kleuren. Muziek met de kracht je mee te nemen op een bijzondere reis.

Over “Musical Postcards” zegt de componist het volgende:
“Componeren is een engagement; het is mijn levensmissie. Voor mij betekent componeren het creëren van een vacuüm rond mezelf waardoor ik mezelf kan onderdompelen in allerlei indrukken. Het is een voortdurende strijd tussen fantasie en werkelijkheid, tussen droom en realiteit. Uit een chaos van klanken en emoties tracht ik mijn gedachten te ordenen door te jongleren met  flarden van melodieën, originele nieuwe akkoorden, verrassende klankkleuren en afwisselende ritmes. Melodie, harmonie, ritme en klankkleuren monden dan uiteindelijk uit in een nieuw harmonieus universum.

Deze reeks van tien ‘Musical Postcards’ zijn een weerspiegeling van mijn reizen, gedachten, ontdekkingen en muzikale carrière tot nu toe, die me over de hele wereld heeft gebracht. Ik kijk er naar uit U mee te nemen  op deze ontdekkingsreis ...”

Opgenomen werken zijn:

  1. Postcard from Baghdad
  2. Postcard from Chernobyl
  3. Postcard from Kampala
  4. Postcard from Petra
  5. Postcard from Machu Picchu
  6. Postcard from Buenos Aires
  7. Postcard from Benares
  8. Postcard from Beijing
  9. Postcard from Vianna
  10. Postcard from The Arctic