Ivo Hadermann

Ivo Hadermann studeerde aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Antwerpen en Brussel. Hij behaalde er de 1° prijzen voor notenleer, hoorn en kamermuziek. Eveneens behaalde hij er de Hogere Diplomas voor hoorn en kamermuziek met Grote Onderscheiding. Zijn professoren waren Andre Van Driessche en Theo Mertens.

Hij vervolmaakte zich bij vooraanstaande hoornisten zoals Dale Clevenger (Chicago) en Alan Civil (London). Froydis Ree-Wekre (Oslo) en Ib-Lensky Oto (Stockholm).

In 1978 werd hij laureaat van de Internationale solistenwedstrijd Tenuto.

Na zijn professionele loopbaan als orkestmusicus te zijn begonnen in de Koninklijke Vlaamse Opera en het BRT- Kamerorkest, is hij momenteel reeds 26 jaar verbonden als hoorn-solo van het Nationaal Orkest van België.

De ensembles Collegium Instrumentale Brugense, Prima La Musica, I Fiamminghi, het Nederlands Blazersensemble... doen vaak beroep op zijn kwaliteiten. Met o.a. deze ensembles maakte hij concertreizen doorheen de USA, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal, Italië, Zweden, Ierland, Groot-Brittanië, Oostenrijk, Zwitserland, Marokko, Japan...

Zijn passie voor kamermuziek was de drijfveer bij het oprichten van Trio Degustivo (viool, hoorn en piano). Hij is tevens lid van het blazersensemble I Solisti del Vento.

Met deze ensembles maakte hij talrijke opnames in het repertorium van de kamermuziek. Ook solowerken behoren tot zijn discografie, met name: verschillende concerti van Telemann, Vivaldi en het Adagio en Allegro van Robert Schumann.

Als solist treedt hij vaak op met bovengenoemde ensembles en orkesten en onlangs werd hij andermaal uitgenodigd om de soloconcerti van Haydn en Mozart te vertolken voor het Festival van Vlaanderen. In het Paleis van Schone Kunsten te Brussel (Bozar), bracht hij onlangs een opmerkelijke vertolking van het hoornconcerto van Mozart met het Nationaal Orkest van België o.l.v. de Britse dirigente Jane Glover.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus is hij tevens docent Kamermuziek en Hoorn aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen.

Dirigent Dirk De Caluwe
Eredirigent Hans Casteleyn